Mijn visie

Kleinschalige opvang

Maximaal 2 baby's en 4 kinderen van 2 tot 12 jaar


Ik vind het belangrijk dat het een huiselijke sfeer blijft. Dat kinderen met respect voor elkaar omgaan, zodat kinderen zich veilig voelen en met plezier komen. 


Veel buiten

Lekker veel naar buiten gaan vind ik belangrijk. In onze mooie tuin met kindertuin waarin een grote zandbak, speelhuis en ander buiten speel materiaal is, worden vele creatieve ontwikkelingen ontwikkeld. Dit doen we met veel plezier elke dag.

Wij wonen aan een maisveld (weiland) en als we hier gebruik van kunnen maken word hier ook veel gespeeld. Ook gaan we er vaak op uit, denk aan fietsen, wandelen, naar de speeltuin, kinderboerderij, dierentuin, bos enz. Het is altijd buiten speel weer bij gastouder takkie.


Er is kleding aanwezig om heerlijk buiten te spelen, en laarzen worden geadviseerd om mee te nemen.


Baby, dreumes dragen

Ik ben van mening dat geborgenheid in deze wereld erg fijn kan zijn. Dit kan ik bieden doormiddel van het dragen van uw baby of dreumes. 

Ik heb me daarom verdiept in ergonomisch dragen. Vele kinderen vinden dit fijn, om prikkels beter te kunnen verwerken.

Dragen van uw kind doe ik alleen met toestemming van de ouders/verzorgers. 

  


Aanwezige dragers:

Tula baby

Tula toddler

Boba baby


 Gezinsleven

U kind zal zo veel mogelijk gewoon mee draaien met ons gezinsleven. Om u kind zo fijn mogelijk gevoel te geven hecht ik veel waarde aan het huiselijke sfeer. Ik beweeg met uw kind mee na behoefte van wat uw kind nodig heeft en in welke leeftijdsfase en interesses uw kind heeft.  


Werken met thema's

Ik werk met Puk. Puk is een pop die overal terug komt in huis, en mee gaat met de belevingswereld van het kind. Elke keer werk ik met een ander thema die passen bij het seizoen of belevenissen van het kind.

Hier zijn verschillende materialen voor aanwezig:


puk pop

dagritme kaarten

puk logeer koffer

puk spellen 

kleurplaten

puk picto platen

bij elk thema worden er leuke dingen toegevoegd met puk. Voor en naschoolse opvang

Naschoolse opvang betekent echt vrij bij gastouder Takkie. 

Activiteiten doen die ze zelf kiezen of aangeboden worden.


Ook voor de basisschool kind is er genoeg spelmateriaal, binnen en buiten om je te vermaken.
Feesten

 

Ik hecht veel waarde aan feest vieren. Iets dat ook heel belangrijk is voor kinderen en wat leuk en goed is om samen te doen. Samen gezelligheid maken hoort erbij.

 

feesten waar we aandacht aan besteden:

  • verjaardag
  • carnaval
  • pasen
  • sinterklaas
  • kerst

 


Borstvoeding

Ik vind borstvoeding geven aan uw kind belangrijk. Ik denk met u mee om dit ook mogelijk te maken als u kind naar de gastouder gaat.  

borstvoeding geven op verzoek is dan ook geen enkel probleem. Er kan een ruimte beschikbaar gemaakt worden zodat u uw kind kan voeden bij ophalen of tussen werk tijden door ( als u hier in de gelegenheid voor bent). Ook heb ik alle mogelijkheden en ervaring om u afgekolfte melk per fles te geven aan uw kind.


Flexibiliteit

In overleg ben ik flexibel in opvang tijden en dagen.


De 3 "RRR"

- Rust

- Regelmaat

- Reinheid